zoetstoffen

We kunnen niet zonder suiker.
Natuurlijke suikers zijn nodig als voeding voor de hersenen, het zenuwstelsel en de spieren.
Bij geraffineerde suiker is dit niet goed mogelijk. Het lichaam kan deze niet goed verwerken,
waardoor een snelle piek in je bloedsuikerspiegel ontstaat. De energiestoot die suiker geeft,
wordt niet direct door het lichaam gebruikt, het lichaam gaat insuline aanmaken om het overtollige suiker om te zetten in en op te slaan als lichaamsvet.
Een voortdurend te hoge insulineproductie leidt ertoe dat de stofwisseling wordt verstoord; je lichaam heeft moeite om vet af te breken.

Dit in tegenstelling tot traagwerkende suikers die langzaam worden verteerd,
waardoor de energie veel gelijkmatiger wordt opgenomen.
Je bloedsuikerspiegel, je energieniveau, blijft stabieler.

voorbeelden van langzaam werkende suikers zijn:
fruit, kokosbloesemsuiker, palmsuiker, bananenpoeder, lucumapoeder,
stevia (poeder en tinctuur), yaconsiroop, ahornsiroop, rijststroop, agavesiroop,
pure vanille, rauwe honing, xylitol

 

lucuma
deze vrucht wordt gedroogd en gemalen
het is een puur natuurlijke zoetstof
uit o.a. Peru, Chili en Ecuador
het heeft een lage glycemische waarde
(wordt langzaam opgenomen)
bananenpoeder
een natuurlijke, gezonde  zoetstof
van rode bananen
de bananen zijn gedroogd
en niet verhit,
zodat alle voedingswaarden behouden 
zijn gebleven
stevia
van deze plant worden de bladeren gedroogd
en vermalen
het is een zoetstof die geen enkel effect heeft
op de bloedsuikerspiegel
het heeft een glycemische index van 0
en is 300 keer zoeter dan suiker
   
yacon
dit is een knolgewas uit Peru
de siroop die van deze knollen wordt
gemaakt is calorie-arm en heeft
een lage glycemische index
het bevat veel inuline, die
zorgt voor een mild zoete smaak
Contact
 
 
38047 bezoekers (73966 hits) sinds 19-11-2012